Zaterdag 28 augustus 2021, 15:00
Den Haag: Paleiskerk

POP-UPCONCERT

Reflections

geweest

Kaartjes:  € 10 – € 27,50

Ralph van Raat piano
Anastasia Kozlova viool
Konstantyn Napolov slagwerk

Programma

Jan-Peter de Graaff

Varied Trio

The Bells of St. Clement’s

Charles Ives

Sonate nr. 4 voor viool en piano
Children’s Day at the Camp Meeting

Arvo Pärt

Fratres

Lou Harrison
De voortrazende tijd komt tot stilstand

Drie bevlogen musici ontmoeten elkaar in een programma rond tijd en tijdloosheid. In de hemel waar de voortrazende tijd tot stilstand komt, beieren klokken. Ze weerklinken in The Bells of Saint-Clement’s van Jan-Peter de Graaff, een van de succesvolste jonge componisten in ons land. Met hypnotische herhalingen laat Arvo Pärt ook in Fratres de tijd stilstaan. Een meesterwerk is Varied Trio van Lou Harrison, waarin hij tijden en culturen doorkruist van Indonesische gamelan tot de schilderkunst van de Franse rococo-meester Fragonard. In zijn Vierde vioolsonate haalt Charles Ives herinneringen op aan zijn jeugd, aan de kerkdienst waarin geluiden van buiten binnendringen en de luidste zangers verkeerde noten inzetten.

De pianist Ralph van Raat en de slagwerker Konstantyn Napolov begeven zich in de voorhoede van de nieuwe muziek. Voor beide musici zijn vele stukken gecomponeerd. Napolov ziet het als zijn missie om het slagwerkrepertoire uit te breiden en nieuwe klankwerelden te openen. De violiste Anastasia Kozlova wil de schoonheid van klassieke en nieuwe muziek delen met een groot publiek en de nieuwe generaties. Zij zoekt graag verbindingen tussen muziek en andere disciplines, zoals sport, literatuur, kunst en geschiedenis.

“If a poet knows more about a horse than he does about heaven, he might better stick to the horse, and some day the horse may carry him into heaven.”

Charles Ives