Web Analytics

Over Classical NOW!

 

Classical NOW ! wil extra kleur, avontuur en dynamiek in het Haagse muziekleven brengen en presenteert concerten, muziektheater-voorstellingen en festivals. We willen klassieke muziek bevrijden uit het keurslijf van het standaardconcert. De concerten van Classical NOW! trekken niet alleen in Den Haag, maar ook landelijk belangstelling. Onze concerten zijn op Radio 4 geregeld te beluisteren.

 

Klassiek zonder keurslijf

 

Avontuurlijke repertoirekeuze

Musici die repertoire buiten de mainstream spelen, krijgen daarvoor de ruimte. Ze kunnen bij Classical NOW ! de stukken spelen waar hun hart ligt en die ze met extra passie en zeggingskracht vertolken. Dat levert inspirerende concerten op. Bekende werken klinken in een verrassende context. Vanzelfsprekend staat ook nieuwe muziek op het programma van Classical NOW!

 

Musici met een vrije geest

Classical NOW ! nodigt musici uit die zich laten aansporen door de inspiratie van het moment. Ze vinden de geest van de muziek door ook tussen en achter de noten te kijken.

 

Pop-upconcerten

Concerten worden vaak vele maanden, soms jaren van tevoren vastgelegd. Om meer spontaniteit in het muziekleven te brengen organiseert Classical NOW! ook pop-upconcerten. Concerten met volwaardige programma’s, die we kort van tevoren organiseren. Om in te spelen op de actualiteit en musici de kans te geven snel een programma te spelen, als de inspiratie fris is.

 

Concerten buiten de concertzaal

Classical NOW! presenteert ook concerten op locaties buiten de concertzaal, van schuilkerk tot negentiende-eeuwse sociëteit.

 

Combinaties met andere kunstvormen

We verrijken de concertbeleving met film, theater en literatuur, als het een artistieke meerwaarde oplevert.

 

Ontmoetingen in een informele ambiance

We geven elke locatie een informele ambiance. Iedereen is welkom. De musici lichten hun stukken toe en maken contact met het publiek. Voor oprechte concentratie in een ontspannen ambiance, in plaats van luisteren in beleefde stilte. Na afloop kunnen je als concertbezoeker met de musici napraten.

 

Concertbezoekers als mede-eigenaar

Concertbezoekers kunnen als donateurs samen met Classical NOW! concerten tot stand brengen die ze waardevol vinden en die passen binnen onze artistieke koers.

 

Een podium voor Haagse musici en ensembles

Classical NOW ! nodigt Haagse musici en ensembles uit en wil de lokale ensemble- en makerscultuur versterken. Veel Haagse musici – met landelijk en internationaal succes – treden in eigen stad weinig op. Daar brengen we verandering in, voor een nog bruisender Haags muziekleven.

Classical NOW!

Festivals

(Pop-up)concerten

Muziektheater

Postadres

Classical NOW!

Arnhemsestraat 62

2587 SW  Den Haag

Sponsors en subsidiënten