Web Analytics

Nieuws

Het laatste nieuws over Classical NOW! Wilt u niets missen? Teken dan in op onze nieuwsbrief. Dan bent u als eerste op de hoogte. Bovendien weet u zeker dat geen enkel concert aan uw aandacht ontsnapt.

Stuur mij de nieuwsbrief

Classical NOW! presenteert in eerste helft nieuwe seizoen drie festivals

26 augustus 2021 – Classical NOW! presenteert in de eerste helft van het nieuwe seizoen drie festivals. In oktober tonen we in de acht concerten van Rondom Sjostakovitsj de universele zeggingskracht van de muziek van Sjostakovitsj, die de politieke beslommeringen van zijn tijd ruim oversteeg. In de vijf programma’s van ons minifestival Op zoek naar de verloren tijd brengen we een ode aan de negentiende- en vroegtwintigste-eeuwse saloncultuur. Ons vierluik Rondom Messiaen bestaat uit twee orgelrecitals, naast de monumentale pianocyclus Vingt Regards sur l’Enfant-Jésus en het Quatuor pour la fin du temps. Orgel, pianosolo en kamermuziek zijn meestal te beluisteren in afzonderlijke series. Wij delen met u graag verrassende combinaties, tussen verschillende genres, stijlperiodes en kunstdisciplines. De orgelcyclus La Nativité du Seigneur is in de Kloosterkerk te ‘zien’ met videoprojecties.

Bekijk de festivalprogramma’s

Classical NOW! presenteert Slagwerkmarathon in uitverkocht openingsconcert

3 juli 2021 – Op vrijdag 2 juli hebben we onze serie concerten en minifestivals geopend met Maxim Shalygins Slagwerkmarathon. In de Haagse Paleiskerk stonden niet minder dan 114 slagwerkinstrumenten opgesteld: van een Senegalese xylofoon tot Thaise gongs en Caribische steeldrums. De marathon-initiatiefnemer Konstantyn Napolov en zijn collega-slagwerkers van het Shapeshift Ensemble speelden vijf slagwerkstukken van de Haags/Oekraïense componist Maxim Shalygin. Voor de solopartij in het vioolconcert kwam Daniel Rowland naar Den Haag. Een spectaculaire opening met de wereldpremière van het solostuk Octopus. De Paleiskerk was twee keer uitverkocht. Joep Stapel van de NRC kwam langs en interviewde Shalygin, Napolov en de artistiek coördinator van Classical NOW!

Lees interview in NRC

35.000 Kijkers voor livestream-nieuwjaarsfestival – “Zonnestralen in deze donkere dagen.”

11 januari 2021 – 35.000 kijkers over de hele wereld en tientallen enthousiaste reacties. Wij zijn trots dat ons livestream-nieuwjaarsfestival goed is ontvangen. Van 1 t/m 3 januari streamden we live zeven concerten, in samenwerking met het Stiftfestival vanuit Studio 150 in de Bethlehemkerk in Amsterdam.

Lees meer

  • Vier sterren in de NRC voor
    La Voix Humaine en Quarantaine

    5 juli 2020 – De theaters en concertzalen gingen 1 juli na de eerste lockdown weer open voor meer dan 30 bezoekers. Classical NOW! presenteerde in samenwerking met OPERA2DAY en LEKS Compagnie La Voix Humaine en Quarantaine, een naar deze tijd vertaalde productie van Francis Poulencs eenakter La Voix Humaine. Deze coproductie was te zien op donderdag 2 en vrijdag 3 juli in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, waar circa 120 bezoekers welkom waren. De NRC waardeerde de voorstelling met vier sterren.

    Lees meer

    “Het tweeluik is een indrukwekkende tour de force van mezzosopraan Ekaterina Levental, die de voorstelling alleen draagt: Poulencs pianopartij (uitstekend gespeeld door Yoram Ish-Hurwitz) is een soundtrack waarmee ze zo nauw interageert dat je een livepianist nergens mist. … Regisseur Chris Koolmees actualiseerde de telefoonconversatie treffend tot een Facetimegesprek met slecht netwerk, wat de frustraties van de vrouw maar al te invoelbaar maakt. We zien Leventals expressieve gezicht uitvergroot op scherm, nu eens hysterisch getourmenteerd, dan weer gelift door vergeefse hoop. Die uitersten dragen de voorstelling, en wat geeft Levental er met haar gave mezzo, perfecte dictie en sterke présence indringend stem en gezicht aan.”

Classical NOW!

Festivals

(Pop-up)concerten

Muziektheater

Postadres

Classical NOW!

Arnhemsestraat 62

2587 SW  Den Haag

Sponsors en subsidiënten