Classical NOW! en het Stiftfestival wijken met  livestream-nieuwjaarsfestival uit naar Studio 150 in Amsterdam Noord

Classical NOW! en het Stiftfestival brengen op 1, 2 en 3 januari de concertzaal naar uw huiskamer met een volwaardig kamermuziekfestival als livestream op Facebook en YouTube vanuit Studio 150 in Amsterdam. Dertien musici geven 2021 een feestelijke start. Op het programma staan zeven concerten: van verstilde nachtmuziek tot muzikaal vuurwerk.

 

Met het Stiftfestival  bundelen we onze krachten voor een avontuurlijk festival, waarin ook ruimte is voor freejazz en literatuur. Het plan was het festivalprogramma te presenteren in zowel Het Stift als in Den Haag. Maar de coronamaatregelen maken dat nu onmogelijk. Razendsnel na de lockdown hebben Classical NOW! en het Stiftfestival besloten hun thuishonk voor een keer te verlaten. We strijken samen neer in Studio 150, in de Bethlehemkerk in Amsterdam Noord. De best denkbare locatie voor eersteklas livestreams. Zo kan het festival alsnog doorgaan, en voor een veel groter publiek, van Alaska tot Nieuw-Zeeland.

 

Drie dagen zeven concerten

We presenteren een fantasievol programma. Een Weens nieuwjaarsconcert, twee concerten rond Beethoven (één met freejazz), een Parijse salon, nachtmuziek, een hommage aan César Franck en een afwisselend Frans programma. We zijn trots op de line-up: de violisten Daniel Rowland, Floor Le Coultre, Tijmen Huisingh, de pianisten Anna Fedorova, Natascha Kudritskaya, Nikola Meeuwsen, de jazzpianist Fabian Fiorini, de cellisten Maja Bogdanović en Pau Codina, de altviolisten Dana Zemtsov, Joël Waterman en Vladimir Mendelssohn, en de contrabassist Nicky Schwartz.

 

Het nieuwjaarsfestival is een coproductie van Classical NOW! met het Stiftfestival en Studio 150, met steun van het Amarte Fonds.

Bekijk het programma

Stuur mij de nieuwsbrief

Telefonische Kaartverkoop

0900 – 7295 6442

Ma t/m vrij: 9.00 – 17.00

Za: 10.00 – 17.00

Postadres

Classical NOW!

Arnhemsestraat 62

2587 SW  Den Haag

Sponsors en subsidiënten

 

Stuur mij de nieuwsbrief